Mediazaken8 aug '11 15:02

Claims hangen in de lucht

Auteur: Marjan van den Berg

De Nederlandse Publieke Omroep en de commerciële radiozenders Q-music en Sky Radio overwegen de schade te verhalen die ze oplopen door de branden in de zendmasten in Hoogersmilde en Lopik.

Sinds de branden op 15 juli hebben de radiozenders een slechter FM-bereik. Ze dreigen hierdoor reclame-inkomsten mis te lopen. Ook maakt de publieke omroep kosten met een noodzender in Groot-Brittannië.
Brandveiligheid
Algemeen directeur Peter Bossaert van Q-music: "Door de noodzender in het noorden heeft Q-music daar weer een acceptabele dekking, maar in Lopik is het vermogen van onze zender nog steeds sterk gereduceerd omwille van de brandveiligheid. We hopen dat dit binnen enkele dagen wordt opgelost. De huidige brandveiligheidseisen zijn disproportioneel.''
De zenders weten alleen nog niet wie ze aansprakelijk moeten stellen.
BNR
BNR onderzoekt op dit moment nog wat de schade is. Misschien zal ook BNR daarna besluiten om die schade te verhalen, maar dat is nu nog niet aan de orde: "Momenteel ligt onze prioriteit bij het herstellen van het zendbereik. Daar zijn al onze inspanningen op gericht", aldus adjunct-hoofdredacteur Meindert Schut.


 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen