Mediazaken8 aug '12 17:47Aangepast op 8 aug '12 19:28

Fox levert Ajax een verdubbeling op

Auteur: Mijke Hurkx

De komst van Rupert Murdoch en zijn bedrijf FOX levert Ajax een dubbel inkomen op. "Het gaat zeker niet om zoveel geld als in Duitsland en Engeland, maar we zijn zeker blij", zegt Henri van der Aat, commercieel directeur bij Ajax.

"We hebben afgesproken niet te praten over cijfers", begint Van der Aat tegen BNR's Petra Grijzen. "Maar het zal nog onder de tien miljoen blijven." Geen komeetsprong in de financiën van Ajax dus.

Garantiebedrag
"
Het bedrag blijft ook moeilijk te zeggen, want het is een garantiebedrag over de periode tot 2024. Het zal iets lager beginnen en hoger eindigen. Wordt het kanaal beter vermarkt, bijvoorbeeld wanneer ze de buitenlandrechten of paperview beter verkopen, meer abonnementen verkopen op Eredivisie Live", aldus Van der Aat.

Doel
"We zijn financieel gezond, maken goede winsten in de afgelopen jaren en we hebben een vijfjarenplan waarmee we het financieel in tact willen houden. We streven er bijvoorbeeld naar om ook gezond te blijven als we bijvoorbeeld de Champions League niet halen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen