Mediazaken19 jan '12 13:55

Interview | De eerste echte digitale krant

Auteur: Edme Koorstra

De nieuwe iPad-app RTL 365 moet de digitale nieuwswereld veroveren. Hoofdredacteur Harm Taselaar heeft alleen nog een appeltje te schillen met concurrent NOS.

Hoofdredacteur Harm Taselaar verwacht dat de tablets het medialandschap gaan veranderen. En RTL springt als een van de eersten in Nederland op de wagen. "In deze app hebben we het goeie van kranten, het goeie van televisie en het goeie van magazines bij elkaar gestopt, en dat werkt prachtig", zegt Taselaar.

Boulevard
De app combineert RTL Nieuws, RTL Sport en RTL Boulevard. "Het is veel meer dan een krant, we hebben bijvoorbeeld slideshows met nieuwsfoto's, video's en columns. En het Boulevard-nieuws mocht niet ontbreken, dus we hebben gevraagd of we hun materiaal ook mochten gebruiken. En dat mocht."

Video van de NOS
"Wat nu heel erg vervelend is, is dat de NOS hun videocontent aan alle kranten wil vrijgeven. Aan allemaal, zodat het niet marktvervuilend zou werken. Maar wij komen dus net met een product waarop onze eigen video's een heel prominente rol hebben, dus hoezo 'niet marktvervuilend'? Wat de NOS doet is concurrentievervalsing. We beraden ons op stappen, mogelijk gaan we naar de NMa. Dit gaat echt te ver."

Interview
Luister naar het volledige gesprek met Taselaar via de knop onder afbeelding. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen