Mediazaken20 sep '11 16:00Aangepast op 20 sep '11 16:33

Kwart miljoen stemmen op Televizier-Ring

Auteur: Maurice Driessens

Al meer dan 250.000 mensen hebben tot nu toe gestemd in de eerste ronde van de Gouden Televizier-Ring verkiezing 2011. Er kan nog tien dagen gestemd worden voor de jaarlijkse tv-prijzen.

Tv-kijkers kunnen dit jaar voor het eerst ook via Facebook, Hyves en Twitter laten zien dat ze gestemd hebben. Dat heeft meegeholpen aan de toename van het aantal stemmen, denkt Jeroen de Goeij, chef redactie van de organiserende tv-gids Televizier.

“De connectie met de social media werkt aanstekelijk. Mensen zien op Facebook, Hyves en Twitter dat hun vrienden gestemd hebben, en vaak ook op wie. Dat levert leuke discussies op en vervolgens nieuwe stemmers. De vaart zit er nu goed in.”

Eigen promotie
Wat ongetwijfeld ook helpt, is dat omroepen, producenten en fans ook dit jaar weer zelf campagne voeren voor hun programma’s en sterren. Dat was tot enkele jaren geleden nog verboden, maar tegenwoordig worden alle mogelijke middelen ingezet: de potentieel-genomineerden komen langs in tv-spotjes, advertenties in bladen, nieuwsbrieven en - opnieuw - de social media.

“De sterren zelf gebruiken de sociale mogelijkheden natuurlijk ook om hun achterban te mobiliseren”, denkt De Goeij. “Wij juichen dat alleen maar toe. Het draagt bij aan een gezonde verkiezingskoorts. Het is trouwens wel duidelijk dat promotie werkt: na een succesvolle actie piekt het aantal stemmen meteen.”

Stemprocedure
De eerste ronde van de Gouden Televizier-Ring verkiezingen 2011 verloopt via TelevizierRing.nl en sluit op vrijdag 30 september om 12.00 uur.

De winnaars van de eerste stemronde worden bekendgemaakt op vrijdag 21 oktober. De AVRO zendt het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam live uit op Nederland 1. Tijdens de uitzending kan er in een tweede stemronde nog gestemd worden op de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring. De winnaars van de andere categorieën staan na de eerste verkiezingsronde al vast en zullen tijdens het Gala worden bekendgemaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen