Mediazaken12 jul '11 18:16Aangepast op 12 jul '11 19:14

Meer schandalen rond NotW

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Dinsdag moest een hele rij commissarissen en andere hooggeplaatste politiemensen komen opdraven in bij het Britse parlement. De verwachting is dat een aantal van hen over een tijdje achter de tralies zal zitten.

In Londen zit correspondent Lia van Bekhoven al de hele dag ademloos naar die hoorzitting in het parlement te luisteren.
Luister rechts naar alle details rondom dit mediaschandaal.
Een Britse politiechef heeft dinsdag verteld dat hij er vrijwel zeker van is dat zijn eigen gsm is afgeluisterd. Yates denkt dat hij tot juni 2005 is afgeluisterd. Hij heeft daarvoor aanwijzingen gezien op zijn telefoon en zegt ,,voor 99 procent" zeker te zijn van zijn zaak.
Eerder onderzoek
John Yates, assistent-commissaris van de Londense politie, was opgeroepen omdat hij het afluisteren door de krant eerder had onderzocht. Hij concludeerde in 2009 echter dat er niet genoeg bewijs was om de zaak te heropenen. Hij kreeg kritiek te verduren voor dat standpunt.
The New York Times meldde maandag dat vijf Britse detectives ontdekten dat er was ingebroken in hun telefoons, nadat de politie een onderzoek was gestart naar News of the World in 2006.
 

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen