Mediazaken8 jul '11 10:42

Oud-hoofdredacteur NotW gearresteerd

Auteur: Saskia van Huijgevoort

De Britse politie heeft voormalig hoofdredacteur van het tabloid News of the World, Andy Coulson, aangehouden. Dat heeft Scotland Yard meegedeeld. Hij is gearresteerd "in verband met beschuldigingen van corruptie en het afluisteren van telefoons''.

Eerder werd bekend dat de politie Coulson vrijdag wilde aanhouden.
Coulson zou hebben geweten dat medewerkers van News of the World telefoons afluisterden of zelfs betrokken zijn geweest bij de afluisterpraktijken.
Oud-hoofdredacteur
Coulson was tussen 2003 en 2007 hoofdredacteur van News of the World. Tot januari was hij een aantal maanden perswoordvoerder van premier David Cameron. The Guardian verwacht dat Coulson na verhoor op borgtocht wordt vrijgelaten.
Opspraak
De zondagskrant News of the World kwam in opspraak, omdat journalisten massaal voicemails van Britten hackten. De journalisten zouden er zelfs niet voor hebben teruggedeinsd de berichten te wissen van een vermist meisje dat later dood bleek. Daardoor kregen de ouders van het meisje het idee dat ze nog leefde.
Naar aanleiding van het schandaal heft uitgever Rupert Murdoch de krant op. Zondag verschijnt de laatste editie.

Onderzoek

De Britse premier David Cameron kondigde vrijdag aan dat er een overheidsonderzoek komt naar de afluisterpraktijken. Daarnaast wil hij ook een onderzoek inlassen naar de zelfregulering van de Britse pers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen