Mediazaken6 jul '12 11:00

Crisis of niet: Yab Yum gaat naar Carré

Auteur: Pieter van den Akker

Theater Carré wordt omgebouwd tot seksclub Yab Yum. Theaterproducent Henk van der Meyden heeft het beroemde en beruchte verhaal van de seksclub vertaald naar het theater.

Van der Meyden, die 75 is maar nog niet aan stoppen denkt, was vrijdag te gast in BNR Paul van Liempt. De eerste paparazzo van Nederland zei de journalistiek tien jaar geleden vaarwel en richt zich sindsdien volledig op het produceren van theaterproducties. "Je moet bezig blijven. Als ik achter de geraniums ga zitten, gaan de geraniums dood", vertelde hij op BNR.

Crisis
Natuurlijk, het zijn financieel lastige tijden, weet ook Van der Meyden. Maar hij heeft nooit getwijfeld om zijn voorstelling Yab Yum, het Circus van de Nacht af te blazen. "Als je A zegt, moet je ook B zeggen. Alle mensen zijn een jaar geleden al onder contract genomen. Het zijn 40-45 mensen. We hebben de theaters in heel Nederland vastgelegd. Dan moet je als ondernemer gewoon het lef en het geloof hebben in je productie om in deze crisistijd te zeggen 'jongens, we hebben een geweldig product, we werken keihard, we repeteren zeven dagen per week."

Kortom, vanaf 24 augustus is de voorstelling in Carré te zien. "Ondernemen is ook risico nemen. En je kan zoiets alleen doen als je een reserve hebt. We zijn geen producent die denkt 'oh, het loopt niet, we zetten iedereen op straat, betalen de chauffeurs en technici niet."

Mooie vrouwen
"Juist in deze tijd is Yab Yum, het Circus van de Nacht een geweldige escape", ging Van der Meyden verder. "Vergeet even alle zorgen en stap in de wereld van de mooie vrouwen en in de wereld van Moulin Rouge."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen