Mediazaken22 okt '12 14:05Aangepast op 22 okt '12 17:07

Rob Vunderink: Helft van Wegener-personeel op straat na overname

Auteur: Elke van Boxmeer

De helft van de banen bij Wegener staat op het spel bij een overname door de Persgroep of TMG.

Dat zegt Rob Vunderink, voorzitter van de Ondernemingsraad van Wegener, in BNR Mediazaken. "Wat niet zal gebeuren is dat grote aantallen individuele journalisten op straat komen te staan. Dat zal ook niet gebeuren bij advertentieverkoop.

Maar centrale afdelingen, zoals marketing en drukkerijen, daar moet voor banen gevreesd worden bij een overname. En dan kom je al heel gauw in de buurt van de helft van het personeel", zei Vunderink. 

Overname regionale kranten

Op dit moment onderhandelt moederbedrijf Mecom over de verkoop van de regionale Wegener-kranten. Haast is geboden, want de reclame-omzet van moederbedrijf Mecom daalt steeds harder. In het derde kwartaal kelderde bij Wegener de omzet uit advertenties met maar liefst 21%.

Samenwerking TMG en Persgroep

Geïnteresseerden zijn onder andere de TMG en de Persgroep, maar zij kunnen het niet alleen kopen, omdat de NMa dan op de stoep staat wegens een te groot belang. Bij een samenwerking van beide groepen zou het wel kunnen.

Geen losse onderdelen verkopen
Rob Vunderink: "Er zijn biedingen gedaan, maar TMG en de Persgroep onderhandelen nog niet onderling. Mecom wil geen losse onderdelen verkopen, ook niet de Limburgse tak aan de Vlaamse uitgever Concentra, maar alles in één pakket."

Geen ambitie Mecom
Dit om niet te blijven zitten met ongezonde delen. "Op dit moment hebben we in elk geval geen ideale situatie, want Mecom heeft geen ambitie. Dus met zowel de Persgroep als TMG zijn we op dit moment, vanwege die bestaande ambities, beter af dan met dat bedrijf zonder ambities." 

Luister naar het gehele interview middels de gele knop onder de afbeelding.

BNR Mediazaken: Iedere maandag live om half drie op BNR.

Gerelateerde artikelen