Mediazaken17 dec '12 11:04

Regisseurs bezetten pand Mediafonds

Auteur: Mijke Hurkx

Op de gevel van het Mediafonds hangt een spandoek: Handen af van het Mediafonds! Bekende regisseurs protesteren tegen het opheffen van de instantie die geld verstrekt voor documentaires en drama van de publieke omroep.

Regisseurs als Eddy Terstall, Paula van der Oest, Heddy Honigmann en Norbert ter Hall hebben maandagochtend samen met ongeveer 150 anderen het pand van het Mediafonds aan de Herengracht in Amsterdam bezet.

Ze doen hiermee een oproep aan de Tweede Kamer, die dinsdag beslist over opheffen van de instantie.

Dutch Directors Guild
Onder de actievoerders zijn naast regisseurs ook acteurs, producenten, radiomakers, editors en muzikanten. De bezetting is een initiatief van het Dutch Directors Guild (DDG), waar ongeveer 300 regisseurs bij zijn aangesloten.

Met hun actie, die tot het begin van de middag duurt, willen de betogers het fonds zichtbaar maken. "Het Mediafonds financiert honderden producties per jaar'', aldus DDG-voorzitter Ger Poppelaars. "Opheffing van dit onafhankelijke fonds heeft desastreuze gevolgen voor de mediaproducties van hoge kwaliteit. Prachtige documentaires, series en radioprogramma's gaan verloren.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen