Mediazaken19 okt '12 21:34Aangepast op 19 okt '12 23:46

Ali B tv-man van het jaar

Auteur: Pieter van den Akker

The Voice of Holland heeft de Gouden Televizier-Ring 2012 gewonnen. Dat is zojuist bekendgemaakt door turner Epke Zonderland.

Ali B mag zich de beste mannelijke televisiepersoonlijkheid van het jaar noemen. De Zilveren Televizier-Ster voor de vrouwen is voor Yvon Jaspers.

Ali B won de Zilveren Televizier-Ster bij de mannen vanavond tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Carré in Amsterdam. Astronaut André Kuipers reikte de prijs uit aan de rapper.

Van Nieuwkerk
De andere genomineerden waren Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen van Koningsbrugge. Van Nieuwkerk zag de prijs voor de zesde keer aan zijn neus voorbij gaan. Van Koningsbrugge werd in 2010 en 2011 uitgeroepen tot tv-man van het jaar.

Ali B vroeg de zaal om een applaus voor Van Nieuwkerk. Hij liet weten niet te hebben verwacht dat hij van de DWDD-presentator zou winnen.

Yvon Jaspers
De Zilveren Televizier-Ster voor de vrouwen ging naar Yvon Jaspers. Presentatrice Eva Jinek overhandigde de prijs aan boerin Agnes uit Boer zoekt Vrouw, aangezien Jaspers op vakantie is. Linda de Mol en Wendy van Dijk dongen ook mee naar de prijs. Het drietal is al jaren favoriet. De Mol won de ster twee keer eerder, Van Dijk vier keer en voor Jaspers is het de vijfde award.

De Talent Award gaat naar Gerard Ekdom, die de overstap heeft gemaakt van de radio naar tv.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen