Mediazaken30 dec '12 13:38Aangepast op 30 dec '12 15:13

Radio-icoon Arend Langenberg (63) overleden

Auteur: Pieter van den Akker

Radio-icoon Arend Langenberg is vannacht overleden op 63-jarige leeftijd. Dat bevestigt Jan van Veen, een oud-collega en vriend.

Langenberg was al langere tijd ziek en begon ooit zijn carrière bij het zendschip van Radio Veronica. Hij was nieuwslezer bij het ANP en later bij veel commerciële stations, zoals Sky Radio.

 

Ook werkte de man, wiens stem bij bijna iedereen bekend is, voor misdaadjournalist Peter R. de Vries. Hij was de voice-over van het tv-programma van De Vries.

Het overlijden van Langenberg heeft veel reacties losgemaakt. Op Twitter regent het condoleances en loftuitingen. Langenberg stond bekend om zijn karakteristieke donkere stemgeluid, dat door velen wordt geroemd. Collega's zijn geschokt:

'En die stem'
3FM-dj Michiel Veenstra: "Arend Langenberg overleden, wat 'n verlies voor de radiowereld. Intens lieve, bijzondere & markante man. You'll be dearly missed, Eagle Eye".

NOS-radionieuwslezer Bart Jan Cune: 'Niets dan respect voor Arend Langenberg. Was véél meer dan alleen een nieuwslezer, maar zonder zijn autoriteit te verliezen. En die stem!".

'Man met hart op goede plek'
RTL-nieuwslezer Jan de Hoop: "Nee hè! Arend Langenberg overleden. Was al langer ziek. De stem van het radionieuws en Peter R. de Vries. Familie heel veel sterkte!!"

Erik de Zwart: "De nieuwslezer met die prachtige stem is niet meer. Wat een leuke man was het toch! Rust zacht, Arend."

Weervrouw Helga van Leur: "Struck by Lightning... Nieuwslezer en voice-over Arend Langenberg overleden. Markante man met hart op goede plek."

Radio Veronica-dj Erwin Peters: "Ben in shock. Arend Langenberg overleden.Vreselijk. Zoveel geweldige herinneringen aan dingen die we samen hebben gedaan op #radioveronica."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen