Nacht van de Ondernemer16 apr '15 04:35Aangepast op 19 apr '15 21:59

Hoe ga je als ondernemer verder na een faillissement?

Auteur: BNR Webredactie

Hoe kom je weer terug in de wedstrijd, nadat je bedrijf failliet is gegaan? Deze ondernemers gaven niet op en kwamen groter terug dan ze ten onder gingen. Harm Edens praat over valkuilen, doorpakken en groei tijdens de Nacht van de Ondernemer.

Harm Edens spreekt tijdens de Nacht van de Onderneming met zelfverklaard rampondernemer Frank Krake, ondernemer Bob Ultee, modeontwerpster Monique Collignon en mede-oprichter van modemerk Cravatte Pelliano Bernd Damme over opkrabbelen na een faillissement.

Stigma
Bob Ultee vertelt dat hij na zijn faillissement het wat rustiger aan is gaan doen. "Je komt erachter dat er na bergen ook dalen zijn. Het zet je aan tot nadenken en je wordt voorzichtiger. Het is heel erg om te merken dat de reden van het faillissement niet uitmaakt. Soms heb je gewoon pech, maar in Nederland krijgen ondernemers meteen een stigma. Alsof het altijd je eigen domme schuld is en je maar gewoon op de bank moet gaan zitten."

Krake merkte dat na zijn faillissement ook. "Bedrijven waarbij ik jaren kind aan huis was, wilden ineens niets meer met me te maken hebben. Zelfs niet toen ik weer met iets nieuws was begonnen."

Luister het hele gesprek hierboven terug.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen