De Nationale Autoshow18 dec '15 15:00

RDW wil terugroepacties verplicht stellen

Auteur: Noud Broekhof

De RDW wil de regels voor de APK aanpassen, zodat autobezitters terugroepacties niet meer mogen negeren. Dat zegt RDW-directeur Ab van Ravestein in de Nationale Autoshow op BNR.

Momenteel zijn autobezitters niet verplicht om hun auto naar de dealer te brengen bij een terugroepactie. Volgens Van Ravenstein moet dat veranderen. "Ik hoop dat het snel kan. Dan zijn ze in ieder geval wel verplicht om te komen."

De RDW-topman is in overleg met minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu om de APK-regels aan te passen. "We zijn er goed over aan het nadenken hoe we dat kunnen doen", zegt Van Ravestein. "Zo'n auto veroudert ook. De uitstoot beweegt ook mee met de leeftijd. Je moet wel even goed nadenken wat dat dan precies betekent."

Volgens Van Ravestein hoeft het niet lang te duren voordat de regels aangepast kunnen worden. "Technisch gezien binnen een tot twee jaar."

De RDW-directeur vindt het vooral belangrijk dat terugroepacties die de veiligheid van auto's vergroten worden verplicht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen