De Nationale Autoshow8 mei '15 17:13

Volkswagen Passat is leaseauto van het jaar

Auteur: Noud Broekhof

De Volkswagen Passat is verkozen tot leaseauto van het jaar. Dat maakte juryvoorzitter Anne Brons van de verkiezing exclusief bekend in de Nationale Autoshow op BNR.

De Passat nam het in de eindstrijd op tegen drie winnende modellen uit andere categorieën: de Opel Corsa (Economy), BMW 2-Serie Active Tourer (Business) en de Land Rover Discovery Sport (Executive).

Voorspelbaar

Volgens juryvoorzitter Brons wint de Passat vooral omdat hij weinig fouten maakt. "Het lijkt een hele voorspelbare en veilige keuze, maar de Volkswagen Passat is door de jaren heen goed geëvalueerd. En dat vinden leasemaatschappijen nou eenmaal fijn, want dat maakt de kosten en eigenschappen van de auto voorspelbaar. De auto doet het op alle fronten goed. Of andersom gezegd: hij maakt weinig fouten", aldus Brons in het autoprogramma.

Volkswagen Nederland reageert verheugd op het nieuws. PR-man Ralf Dennissen van het automerk is blij met de titel: "Het is een bevestiging dat we het bij de zakelijke rijder eigenlijk vanouds goed doen. De nieuwe Passat doet het sowieso heel goed. Hij is al verkozen tot 'Auto van het jaar' en hij wint in alle vergelijkende testen. En we mogen zo nu en dan ook nog eens een ordertje noteren. Het is een hele fijne auto voor ons om te hebben."

Saai

De overwinning van de Volkswagen Passat wordt door veel twittervolgers van de Nationale Autoshow als 'saai en voorspelbaar' bestempeld. Dennissen snapt die kritiek niet. "Als saai een synoniem is voor voorspelbaar en heel erg goed, dan is-ie maar saai. Dat vinden we prima."

De 'Leaseauto van het jaar'-verkiezing werd voor de 20ste keer gehouden. In totaal waren 12 auto's in vier categorieën genomineerd. De Audi 80 was in 1992 de eerste winnaar van de prijs. Vorig jaar won de Mercedes-Benz C-Klasse.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen