De Nationale Autoshow29 mei '15 18:29

Marktplaats wil grootste autodealer worden

Auteur: Noud Broekhof

Marktplaats wil binnen enkele jaren de grootste dealer van nieuwe auto's in Nederland zijn. Die ambitie sprak Paul de Vries van Marktplaats en oprichter van nieuweautokopen.nl uit op BNR.

Marktplaats, vooral bekend van handel in tweedehands spullen, nam de website nieuweautokopen.nl begin dit jaar over. Met de aankoop wil het bedrijf zich meer gaan richten op de online verkoop van nieuwe auto's. "De ambitie is om de grootste autoverkoper van Nederland te worden", aldus De Vries. Het gaat om 12-duizend auto's per jaar, zei hij desgevraagd.

De Vries merkt inmiddels de kracht van zijn nieuwe werkgever. "De eerste vier maanden dat we eigendom van Marktplaats zijn, heb ik meer verkocht dan vorig jaar het hele jaar. Er komt ontzettend veel bezoek en het bereik is veel groter. De kansen met Marktplaats zijn enorm", zegt De Vries.

Marktplaats is met één miljoen unieke bezoekers per maand de autosite met het hoogste bezoekersaantal van Nederland. Per dag worden er zo’n 6-duizend advertenties van zowel particulieren als autobedrijven geplaatst.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen