De Nationale Autoshow27 dec '13 12:00

Bovag: geen rij-instructeur met drankprobleem meer

Auteur: Pieter van den Akker

Alle rij-instructeurs die bij de Bovag zijn aangesloten moeten een Verklaring omtrent Gedrag laten zien. Zo kunnen mensen die een zedenmisdrijf of drankmisdrijf op hun naam hebben staan, of bijvoorbeeld veroordeeld zijn voor fraude, geen instructeur meer worden. Dat is de wens van branchevereniging, die wil dat deze regel medio 2014 ingaat.

Tom Huyskens van de Bovag legt op BNR uit: "Het is een voornemen dat ons bestuur heeft en nu wordt voorgelegd aan de leden. Wij denken dat we daarmee een boel ellende kunnen voorkomen. Een aantal weken geleden is er een voorval geweest bij een examencentrum in Rijswijk, waar twee rij-instructeuren met elkaar op de vuist gingen."

Wapen in auto
Dat incident was, zegt Huyskens, nog tot daar aan toe. "Maar later is bij politieonderzoek gebleken dat bij een van de instructeurs, die tevens rijschoolhouder was, een vuurwapen in de auto is aangetroffen. Dat is wat ons betreft toch echt een brug te ver."

De man was 'gelukkig' geen Bovag-lid, vervolgt Huyskens."Als dat wel zo was geweest, dan was hij meteen geroyeerd."

Ogen open
De Bovag vertegenwoordigt in ons land duizend rijscholen. "Dat betekent dat er 6 of 7 duizend rijscholen zijn die niet zijn aangesloten bij de Bovag of een andere branchevereniging. Daar hebben we geen zicht op. Daarom hopen we dat de minister ook de ogen opent en meegaat in de plannen die we hebben."

De Bovag heeft het ministerie dan ook gevraagd die verklaring te verplichten. Huyskens daarover: "De minister heeft gereageerd en gezegd dat ze het niet wil doen. Afgelopen week hebben we het nogmaals aangekaart. We hopen dat ze tot nog tot inzicht komt. Wij denken in elk geval dat dit een extra stok achter de deur is, waarmee ouders er in elk geval op kunnen vertrouwen dat hun kinderen, die steeds jonger de rijschool binnenwandelen, in goede handen zijn."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen