De Nationale Autoshow8 mei '15 18:08Aangepast op 8 mei '15 21:50

Kevin Abbring krijgt kans in WK rally

Auteur: Noud Broekhof

Rallyrijder Keving Abbring komt dit seizoen nog zeker vier keer in actie in het WK rally. Dat maakte de talentvolle Brabantse rallycoureur bekend in de Nationale Autoshow op BNR.

Kevin Abbring in actie tijdens Rally van Zweden
Kevin Abbring in actie tijdens Rally van Zweden

Abbring tekende begin dit jaar een contract bij het WRC-team van Hyundai als test- en reservecoureur. Het automerk gunt hem nu de kans om meer ervaring op het hoogste niveau op te doen. "Ik ben bezig met het opbouwen van mijn carrière. Daarom rij ik dit seizoen nog ten minste vier WK-wedstrijden. De volgende zal op vrij korte termijn gaan plaatsvinden", zegt de 26-jarige rallyrijder in het autoprogramma.

Wanneer Abbring de eerstvolgende wedstrijd precies rijdt, wil hij nog niet zeggen. Hij laat wel weten dat het een rally op 'onverhard terrein' is. Zijn complete programma wordt op een later moment bekend gemaakt.

Debuut

Begin dit jaar maakte Abbring al zijn WK-debuut in de Rally van Zweden. Hij profiteerde toen van de ribblessure die teamgenoot Dani Sordo opliep tijdens een ongelukkige valpartij met zijn mountainbike. Hij eindigde op een elfde plaats, net buiten de WK-punten.

Abbring sprak op BNR verder de ambitie uit om binnen vijf jaar wereldkampioen rallyrijden te zijn. Hij acht de kans mogelijk dat hij volgend jaar meer rally's in het kampioenschap zal rijden voor Hyundai.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen