De Nationale Autoshow6 feb '14 16:22Aangepast op 6 feb '14 16:52

Steeds goedkoper voor paal met je elektrische auto

Auteur: BNR Webredactie

In Tilburg staat de goedkoopste laadpaal voor elektrische auto’s van Nederland. De productiekosten van de paal zijn 2000 euro. Normaal kost een het maken van een laadpaal 5000 euro.

Als verslaggever Harmen van der Veen in Tilburg aankomt, wordt de paal net voor zijn neus in de grond gezet. "Ik ben alvast de kabel aan het aansluiten voor de elektriciteitsvoorziening van de laadpaal. Zonder doet 'ie het niet", vertelt de Brabander lachend.

Duur hoeft niet
De man ziet het verschil met een dure laadpaal niet, maar voegt er aan toe: "Het zal getest zijn. En waarom zou je het heel duur maken als het niet hoeft? Het kost al geld genoeg."

Dan tilt de elektricien de paal op, ziet onze verslaggever. "Alsof het niks weegt. Over de schouder, en in de grond."

Compact
Arnoud Brouwer van netbeheerder Enexis op de opmerking dat de technicus het er niet aan afziet dat deze paal een stuk goedkoper is: "Dat is het mooie van alles. Dat is een van de dingen waar we specifiek naar hebben gekeken. We willen een compactere uitvoering hebben, waarbij we veiligheid voorop hebben laten staan."

Brouwer hoopt dat de goedkope laadpaal de markt 'een flinke boost' geeft. "Ik vermoed ook dat de prijs substantieel omlaag is gegaan."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen