De Nationale Autoshow3 apr '15 05:11Aangepast op 3 apr '15 07:13

Miljoenenclaim voor autobouwer Chrysler

Auteur: ANP Nieuws

De Amerikaanse autobouwer Chrysler moet een schadeclaim van omgerekend 138 miljoen euro betalen aan een familie die in 2012 hun vierjarig zoontje verloren bij een auto-ongeluk.

Doto: ANP
Doto: ANP

Een jury in de staat Georgia oordeelde donderdag dat Chrysler aansprakelijk is voor het fatale ongeluk, omdat de Jeep waarin de familie reed een ondeugdelijke brandstoftank had.

Toen de Jeep van achteren werd aangereden door een vrachtwagen scheurde de brandstoftank open, waarna de auto in brand vloog. Volgens de familie had de jongen nog geleefd, als de tank op een betere plek in de auto had gezeten. De jury ging daarin mee, ook omdat de autobouwer nooit heeft gewaarschuwd voor brandgevaar.

Opmerkelijk is dat Chrysler in 2013 meer dan anderhalf miljoen Jeeps gebouwd tussen 1993 en 1998 met een soortgelijke tank terugriep. De Jeep Grand Cherokee van de familie is echter in 1999 van de band gerold en volgens Chrysler een model waar niks mee aan de hand was.

De autobouwer moet 99 procent van de schadeclaim betalen. Het overige deel wordt ten laste gelegd aan de vrachtwagenchauffeur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen