De Nationale Autoshow19 nov '14 17:46Aangepast op 21 nov '14 17:14

Uitzending 21 november | Wim van der Leegte

Auteur: Noud Broekhof

Hij is de redder van NedCar. Met één cruciaal smsje zorgde hij voor de wederopstanding van de autofabriek. Meer daarover in de Nationale Autoshow.

Wim van der Leegte, president-directeur VDL Groep
Wim van der Leegte, president-directeur VDL Groep

Te gast was Wim van der Leegte, president-directeur en eigenaar van de VDL Groep. VDL maakt bussen en onderdelen voor auto's. En het gaat goed met het familiebedrijf. VDL is op dit moment actief in bijna 20 landen en heeft meer dan tienduizend werknemers en 84 werkmaatschappijen.

VDL is sinds eind 2012 eigenaar van NedCar, de enige autofabriek van Nederland. In juli werd de fabriek in het Zuid-Limburgse Born heropend. Er rollen nu Mini's van de band. Met Van der Leegte spraken we over de toekomst van de fabriek en de werkgelegenheid, over strategie en groei van VDL, over ondernemerschap en zijn naderend pensioen.  

En verder...
Presentator Wouter Karssen vertelde meer over 10 jaar Autoblog, deze mijlpaal wordt komend weekend gevierd in Boxtel. En hij reed deze week in de nieuwe Porsche Cayenne S-E Hybrid. Na de Panamera en de 918 Spyder is dit de derde plug-in hybride van het Duitse merk. Wouter zocht uit hoe het rijdt.  

Luister de uitzending van vrijdag 21 november 2014 hierboven terug. Gastheren: @MeindertSchut & @WouterKarssen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen