De Nationale Autoshow30 mei '14 18:58

NEVS onderhandelt over doorstart Saab-fabriek

Auteur: Noud Broekhof

National Electric Vehicle Sweden (NEVS), de eigenaar van Saab, onderhandelt met twee grote autofabrikanten uit Azië over een doorstart van de fabriek in Trollhättan. De contracten met beide fabrikanten moeten in de loop van juni getekend worden.

Dat zei de Nederlandse topmanager bij NEVS, Frank Smit, in de Nationale Autoshow op BNR Nieuwsradio. Volgens Smit lopen de gesprekken met beide fabrikanten goed. Hij zegt niet om welke fabrikanten het precies gaat. Er is vooralsnog geen geld overgemaakt. "We verwachten dat we in de loop van juni de contracten zullen tekenen. Als de Kronen op de bankrekening verschijnen, kunnen we weer aan de slag", zegt hij. 

NEVS kampt momenteel met financiële problemen. De productie van Saabs in de fabriek in Trollhättan werd vorige week gestaakt. "Het probleem is ontstaan doordat één van de investeerders niet aan zijn verplichtingen heeft voldaan. We vinden het niet fair richting onze leveranciers om dingen te bestellen waarvoor we niet kunnen betalen", aldus Smit.

Eerder dit jaar vertelde Smit nog in een interview met BNR dat de elektrische variant van de nieuwe Saab 9-3 eind dit jaar op de markt zou komen. Maar daar komt hij nu op terug. Door de financiële problemen bij NEVS verwacht hij dat de Europese versie van die auto pas volgend jaar klaar is.

Luister hierboven naar het interview met Frank Smit, topmanager bij NEVS. Luister HIER de hele uitzending terug.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen