De Nationale Autoshow26 sep '14 20:08Aangepast op 26 sep '14 21:30

Nieuwe Corsa al in Nederland

Auteur: Noud Broekhof

De nieuwe Opel Corsa was vandaag al in Nederland op de weg te bewonderen. En dat terwijl de auto nog niet gepresenteerd is.

Officieel wordt de nieuwe Corsa pas volgende week op de Autosalon van Parijs onthuld. Vandaag reed de auto al rond op de Nederlandse snelwegen. Een primeur. Opels manager Thomas Schut, verantwoordelijk voor Product en Pricing, had de auto meegenomen naar de uitzending van de Nationale Autoshow in Breukelen. "Het betreft nog een prototype. We leggen momenteel de laatste testkilometers met de Corsa af", zegt hij.

Het is alweer de vijfde generatie van de Corsa. In totaal zijn er wereldwijd ruim 12 miljoen exemplaren verkocht. Opel heeft de afmetingen van de auto min of meer gelijk gehouden. Er is binnenin wel meer ruimte gecreëerd, vertelt Schut in het autoprogramma.

Driecilinder
Opel heeft ook het interieur flink aangepast. Dat resulteert in veel minder knoppen op het dashboard en een beter geïntegreerd navigatiesysteem. Onder de kap ligt de nieuwe 1.0-liter driecilinder. Een turbomotor, die we onlangs ook in de Adam Rocks getest hebben. Deze motorisering maakte toen indruk.

Speciaal voor de Nederlandse markt werkt Opel ook nog aan een zuiniger dieselvariant die kort na marktintroductie van de nieuwe Corsa beschikbaar zou moeten komen. De importeur hoopt hiermee een variant met 14 procent bijtelling in de catalogus te krijgen. En dat is niet onbelangrijk voor de Nederlandse markt.

Luister hierboven naar het interview met Thomas Schut van Opel. Luister HIER de hele uitzending terug.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen