De Nationale Autoshow29 jan '14 11:56

Obama's Beast komt naar Nederland

Auteur: Pieter van den Akker

Hij staat op een onderstel van een vrachtwagen, is 's werelds best bepantserde in zjin soort en heeft zijn eigen luchtverversingssysteem, blusinstallatie, night-vision camera’s en traangas aan boord. We hebben het over Obama's Cadillac , beter bekend als The Beast. Binnenkort is die zeer speciale auto in Nederland. Voor een ritje van 44 kilometer...

Het 'Beest' wordt door de Amerikanen speciaal ingevlogen voor de nucleaire top in maart in Den Haag. De auto met stalen velgen waarop zelfs zonder banden kan worden doorgereden, wordt gebruikt om Obama van Schiphol over de A4 naar Den Haag te vervoeren. Aan boord is zelfs een voorraad bloed aanwezig voor het geval dat de Amerikaanse president onderweg toch iets overkomt.

Microfoontjes
In het persbericht van Cadillac lezen we dat het compartiment van de president volledig afgesloten kan worden van de buitenwereld. "Begrijpelijk is dat er geen geluiden van buiten in het interieur doordringen. Mocht de president toch het gejuich van de mensen langs de weg willen horen, dan worden microfoontjes aan de buitenkant en speakers binnenin geactiveerd."

Ten slotte nog een leuk weetje: in het donker worden de vlaggetjes op de spatborden speciaal door LED-lampen verlicht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen