De Nationale Autoshow25 jun '14 16:59Aangepast op 27 jun '14 17:54

De Nationale Autoshow | Koos Burgman, ambulances & Bentley

Auteur: Noud Broekhof

De accijnsverhoging op brandstof blijft van kracht. De BOVAG stapt naar de rechter. Meer daarover in de Nationale Autoshow.

Ambulances in het verkeer, niet altijd gaat het goed
Ambulances in het verkeer, niet altijd gaat het goed

Te gast was Koos Burgman, algemeen directeur van de BOVAG. De brancheorganisatie strijdt al maanden tegen de accijnsverhoging op brandstof. Gisteren besloot staatssecretaris Wiebes van Financiën dat hij de verhoging niet terugdraait. Volgens hem levert het toch geld op. De BOVAG zegt van niet. Wie heeft er in dit geval gelijk? En wat zijn de vervolgstappen? 

Continental GTC V8 S
Een Bentley met een W12-motor klinkt al aardig. Maar het geluid van de nieuwe Continental GTC V8 S is subliem. En je krijgt ook nog eens 20 pk extra. We stuurden presentator Wouter Karssen de weg op met dit beest!

Ambulance
Ambulancezorg Nederland start met een nieuwe campagne: 'Ambulances in het verkeer'. Veel automobilisten weten niet hoe ze moeten reageren op een ziekenwagen met loeiende sirenes. In de studio spraken we daarover met ambulancechauffeur Jeroen van Oudenallen, die er dagelijks mee te maken krijgt. Ook voorzitter Hans Simons van Ambulancezorg Nederland reageerde.

Luister hierboven de uitzending van vrijdag 27 juni 2014 terug. Gastheren zijn @WouterKarssen & @MeindertSchut.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen