De Nationale Autoshow19 aug '14 16:33Aangepast op 22 aug '14 18:26

Uitzending 22 augustus | ANWB, VVN & C4 Cactus

Auteur: Noud Broekhof

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Wie zijn de nieuwkomers in 'autoland'? We stellen er twee aan je voor in de eerste Nationale Autoshow van het seizoen.

Te gast was Frits van Bruggen, de nieuwe topman van de ANWB. Van Bruggen nam begin augustus het stokje over van Guido van Woerkom, die na 15 jaar trouwe dienst moest vertrekken bij de ANWB. We maken kennis met Van Bruggen: wie is hij en welke plannen heeft hij met de organisatie die opkomt voor de belangen van ruim 4 miljoen leden.

C4 Cactus
Citroën slaat een nieuwe weg in. Maar met de C4 Cactus grijpen de Fransen ook terug naar het eigenzinnige karakter van weleer. Presentator Meindert Schut ging op pad met de auto, die in ons land met 14 procent bijtelling verkrijgbaar is.

VVN
In een groot deel van ons land zijn deze week de scholen weer begonnen. En dat betekent dat automobilisten extra alert moeten zijn, zeker dichtbij scholen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) vraagt daar, op verschillende manieren, aandacht voor. En dat helpt, want het aantal verkeersongelukken rond scholen is flink afgenomen. De nieuwe voorzitter van VVN, Liesbeth Spies, kwam langs om daar veel meer over te vertellen. 

Luister hierboven de uitzending van vrijdag 22 augustus 2014 terug. Gastheren: Wouter Karssen & Meindert Schut.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen