De Nationale Autoshow22 aug '14 19:21

'Geen imagoschade na rel Van Woerkom'

Auteur: Noud Broekhof

De ANWB heeft geen imagoschade geleden door alle commotie rond het vertrek van voormalig topman Guido van Woerkom. Dat zei de nieuwe hoofddirecteur van de organisatie, Frits van Bruggen, vanmiddag in de Nationale Autoshow.

Guido van Woerkom, voormalig ANWB-topman
Guido van Woerkom, voormalig ANWB-topman

Volgens Van Bruggen hebben ruim 200 leden hun lidmaatschap van de ANWB opgezegd vanwege de kwestie. "Maar als ik het nu bekijk, dan draaien we eigenlijk boven budget qua ledenaantal. Het was natuurlijk geen leuke periode, maar uiteindelijk houden we er geen blijvende imagoschade aan over", aldus Van Bruggen, die het ledenaantal als belangrijkste graadmeter voor het imago van de ANWB ziet. 

Schok

Van Woerkom, de voormalig hoofddirecteur van de ANWB, raakte eerder dit jaar in opspraak. Hij zou de nieuwe Nationale Ombudsman worden, maar bedankte uiteindelijk voor die functie na flinke ophef. "Het was best wel een schok voor de organisatie toen dat gebeurde", zo geeft Van Bruggen nu toe. Maar de nieuwe topman vindt niet dat Van Woerkom door de achterdeur vertrokken is. "Dat is helemaal niet zo. Hij heeft een lastige periode achter de rug, maar dat heeft verder niets met de ANWB te maken", zegt hij in het autoprogramma.

Van Bruggen is sinds 1 augustus in dienst als hoofddirecteur. Hij noemt het 'een uitdaging' om Van Woerkom op te volgen. "De ANWB staat er uitstekend voor. Guido heeft dat goed gedaan. Maar nu begint een nieuw hoofdstuk." Van Bruggen wil de organisatie de komende jaren verder verjongen.

Luister hierboven naar een deel van het interview met Frits van Bruggen, de nieuwe hoofddirecteur van de ANWB. Luister HIER de hele uitzending terug.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen