De Nationale Autoshow15 feb '13 09:43Aangepast op 18 feb '13 13:51

BNR Nationale Autoshow (week 7) | V12-special

Auteur: Noud Broekhof

Steeds meer autofabrikanten stoppen met het fabriceren van V12-motoren. Tijd om eens een ode te brengen aan de 12-cilinder in de langverwachte V12-special.

Te gast waren twee liefhebbers van het eerste uur: Leo de Haas, voormalig presentator van Blik op de weg, en Marco Hof oprichter en eigenaar van het magazine Auto Motor Youngtimer. Ze hebben de ene na de andere auto met V12-motor in de garage gehad.

Rij-impressies

Speciaal voor deze uitzending zijn presentatoren Meindert Schut en Wouter Karssen op pad gegaag met drie monumenten van auto's: de BMW 760Li (544pk), de Aston Martin Vanquish (573pk) en de Ferrari F12 Berlinetta (740pk). Deze drie auto's kosten samen 991.000 euro.

Reviseren

Ook technisch specialist Joep Schuurman van Carrec Technocenter kwam langs. Het bedrijf is gespecialiseerd in het reviseren van allerlei motoren. Een paar keer per jaar neemt Schuurman ook een V12-motor onder handen. Wat komt daar allemaal bij kijken? Hij vertelde er meer over.

Luister hierboven de hele uitzending van de BNR Nationale Autoshow terug. Gastheren waren: @WouterKarssen en @MeindertSchut


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen