De Nationale Autoshow30 mei '14 15:56Aangepast op 30 mei '14 18:08

Nieuwe Saab heeft prijskaartje

Auteur: Noud Broekhof

De prijs van de nieuwe Saab 9-3 Aero Sedan in ons land is bekend. Voor de automaat moet je 52.995 euro neerleggen.

Saab 9-3 Aero Sedan
Saab 9-3 Aero Sedan

Dat maakte Francois Driessen, algemeen directeur van de Driessen Autogroep, bekend in de Nationale Autoshow op BNR Nieuwsradio.

Driessen verwacht dat de variant met een handgeschakelde zesbak voor minder dan 50-duizend euro in de showroom komt te staan. "Dit is het absolute topmodel met een twee liter turbo en 220pk. Met deze prijs zit je aan de bovenkant van de Duitse concurrentie. Dat segment is relatief klein", zegt Driessen in het autoprogramma.

Hij denkt, samen met de Saab-dealer in Apeldoorn, dit jaar nog zo'n dertig tot veertig nieuwe Saabs in Nederland te verkopen. Maar Driessen hoopt vooral dat de elektrische variant van de 9-3, waar Saab-eigenaar NEVS momenteel aan werkt, snel op de markt komt. "Dan heb je echt potentieel in een land als Nederland. Het ligt er natuurlijk erg aan hoe het fiscale klimaat zich gaat ontwikkelen, maar dan kunnen we misschien wel 500 tot 1000 auto's verkopen."

Luister hierboven naar een deel van het interview met Francois Driessen, directeur van de Driessen Autogroep. Luister HIER de hele uitzending terug.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen