De Nationale Autoshow11 sep '14 14:38Aangepast op 12 sep '14 17:28

Uitzending 12 september | Mercedes, Low car diet & Golf GTE

Auteur: Noud Broekhof

Mercedes-Benz wil groeien op de Nederlandse leasemarkt. Hoe denken ze dat te gaan doen? Meer daarover in de Nationale Autoshow.

Te gast was Casper Haen, de nieuwe directeur verkoop personenwagens bij Mercedes-Benz Nederland. Het merk is bezig met een inhaalslag op de leasemarkt. Haen wil het marktaandeel vergroten, maar ziet ook dat fiscale regelgeving de markt alleen maar complexer maakt. Ook praten we met hem over de nieuwe AMG GT, die eerder deze week in Duitsland gepresenteerd werd.

Golf GTE
Het zou eigenlijk de GTI onder de hybrides moeten zijn. Toch heeft presentator Wouter Karssen zo zijn bedenkingen bij de Volkswagen Golf GTE met 204pk en slechts zeven procent bijtelling. Hij reed ermee in de Zwitserse bergen.

Low car diet
Eerder deze week is het Low car diet begonnen. Meer dan honderd bedrijven en een recordaantal van 1100 deelnemers, onder wie honderd directeuren, doen mee en laten een maand lang de auto staan. Maar gaan die bedrijven ook echt structureel iets veranderen? Daarover spraken we met Geert Kloppenburg, projectleider duurzame mobiliteit bij Urgenda.

Luister hierboven naar de uitzending van 12 september 2014. Gastheren: @WouterKarssen & @MeindertSchut.

Gerelateerde artikelen