De Nationale Autoshow12 sep '14 21:19

Rij-impressie | Volkswagen Golf GTE

Auteur: Noud Broekhof

De Volkswagen Golf GTE zou de GTI onder de hybrides moeten zijn. Toch heeft presentator Wouter Karssen zo z'n bedenkingen.

Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE

De vergelijking met de GTI-uitvoering van de Golf gaat helemaal niet op, zo vindt Karssen. "Het is meer een vlotte, sportief ogende Golf. Het is niet een waardige vervanger van de GTI. Dat is een echte rijdersauto", zegt hij in de rij-impressie. 

Onder de motorkap van de GTE ligt de bekende 1.4 TSI met 150pk. De elektromotor levert ook nog eens 102pk. Daarmee heeft deze plug-in hybride een gecombineerd vermogen van 204pk. "Ten minste, onder sommige omstandigheden. Er zit namelijk een soort 'boostfunctie' in. Dan geeft-ie pas die 204pk. Dat houdt-ie alleen niet super lang vol."

De prestaties zijn volgens Karssen prima. De GTE gaat in 7,6 seconden naar de honderd. De topsnelheid is 222 km/h. "Maar als je voor lange tijd vol gas geeft, dan is de topsnelheid maar 217 km/h", zegt hij.

Belangrijk nieuws is er voor de leasers onder ons. Deze Golf GTE krijgt namelijk slechts zeven procent bijtelling. Echt goedkoop is-ie echter niet, want je betaalt toch nog altijd ruim 37-duizend euro voor de auto. "Maar al met al is het wel een hele voordelige keuze", aldus Karssen.

Luister hierboven naar de rij-impressie van Wouter Karssen in de Nationale Autoshow. Beluister HIER de hele uitzending.

Gerelateerde artikelen