De Nationale Autoshow4 mei '12 16:09Aangepast op 4 mei '12 16:27

Autobezitter kan fors besparen op verzekering

Auteur: Noud Broekhof

Nederlandse autobezitters kunnen in totaal 1,1 miljard euro besparen als ze een goedkopere autoverzekering afsluiten. Dat zegt Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite.nl, in de BNR Nationale Autoshow.

De onafhankelijke vergelijker deed onderzoek onder 46 verzekeringen. Volgens Hordijk blijkt hieruit dat een dure autoverzekering zeker niet beter is dan een goedkope. "Ze kunnen daarom makkelijk overstappen. Ze behouden dan dezelfde kwaliteit", aldus Hordijk.

Besparen
Consumenten die al langer dan twee á drie jaar bij dezelfde verzekering zitten, kunnen al gauw meer dan 200 euro besparen. "In totaal zijn er zo'n 6,8 miljoen auto's. Als al deze autobezitters overstappen, besparen we met z'n alle 1,1 miljard euro', aldus Hordijk.

Kwaliteit
Verzekeringssite.nl onderzocht voor bijna alle autoverzekeraars het verband tussen prijs en kwaliteit. Op basis van ruim 10.000 berekeningen door consumenten is de gemiddelde prijspositie per verzekeraar vastgesteld. Dit cijfers is afgezet tegen de gemiddelde kwaliteitsscore van de aangeboden dekkingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen