De Nationale Autoshow28 mrt '13 14:04

Meer Volkswagens Jetta Hybrid naar Nederland

Auteur: Lars Welbers

De nieuwe Jetta Hybrid is deze week bij de Nederlandse dealers gearriveerd en is met nu al ruim 700 verkopen een regelrechte hit te noemen.

Leuk om te weten is dat al deze 700 verkopen al werden gesloten voordat de kopers de auto überhaupt in levende lijve hadden gezien. Daarom heeft Volkswagen AG nog eens 1.000 Jetta’s Hybrid aan ons land beschikbaar gesteld. De prijzen beginnen bij net geen 30 mille.

Verbruik en prestaties

Het fabrieksverbruik van de Jetta Hybrid bedraagt 1:24,4. Dit komt door het samenspel van de nieuwe 1.4 TSI-benzinemotor, de elektromotor, de DSG-automaat en een lithium-ion accu. Deze combinatie maakt diverse aandrijfvormen mogelijk. Zo kan de Jetta Hybrid over een afstand van 2 km volledig elektrisch rijden. Tegelijkertijd staat er een maximaal vermogen van 170 pk klaar. Daarmee zijn een sprint van 0-100 km/h in 8,7 seconden en een top van 210 km/h haalbaar.

Uitstoot en lease

De lage gemiddelde CO-uitstoot van 95 gram per kilometer zorgt voor fiscale voordelen. Zo valt de Jetta Hybrid bij zakelijk gebruik in de 14%-categorie van de bijtelling. Dit komt neer op een netto bijtellingsbedrag vanaf slechts 147 euro per maand. Ook is hij vrijgesteld van BPM. De leaseprijzen starten bij 419 euro per maand exclusief BTW.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen