De Nationale Autoshow17 dec '11 22:38Aangepast op 17 dec '11 23:22

Nieuwe Donkervoort eindelijk onthuld

Auteur: Noud Broekhof

We wachten er al ruim twee jaar op: de nieuwe Donkervoort D8 GTO. Vanavond werd de sportwagen dan eindelijk gepresenteerd.

Helemaal klaar is de nieuwe roadster van de Nederlandse autobouwer Joop Donkervoort nog niet. De wagen wordt de komende maanden nog op enkele punten 'verfijnd'. Maar de basis, die staat.

Ruimte
De nieuwe D8 GTO biedt vooral meer ruimte dan andere Donkervoorts. De auto is een stuk langer (40cm) en breder (15cm). Ondanks dat komt het gewicht van de auto niet boven de 700 kilo uit.

Vijfcilinder
En dan heeft Donkervoort er ook nog eens voor gekozen om een zwaardere motor in wagen te leggen, namelijk een vijfcilinder 2.5 TFSI. Dat blok vinden we ook terug onder de motorkap van de Audi RS3.

400pk
Die motor levert overigens standaard 340pk. Bij Donkertvoort doen ze daar graag nog een schepje bovenop. Want als je op een speciale knop duwt, dan krijg je nog eens 60pk meer. Brengt het totaal op: 400pk. Niet mis.

Ontwikkeling
De D8 GTO gaat nu naar Duitsland, waar de collega's van Audi de ontwikkeling voortzetten. In de loop van volgend jaar komen de eerste auto's voor klanten naar Nederland. De prijs: boven een ton, dat dan weer wel.

Gerelateerde artikelen