De Nationale Autoshow13 nov '14 17:15Aangepast op 14 nov '14 17:33

Uitzending 14 november | Lex Kerssemakers

Auteur: Noud Broekhof

Hij komt uit Nederland, werkt bij Volvo in Zweden en is daar al jaar en dag één van de belangrijke schakels in de top van het bedrijf. Meer daarover in de Nationale Autoshow.

Te gast was Lex Kerssemakers, Senior Vice President Product Strategy & Vehicle Line Management bij het hoofdkantoor van Volvo Cars in Zweden. Volvo wil groeien. De productie wordt verder opgeschroefd. Binnen vijf jaar moeten de verkopen van het Zweedse automerk verdubbeld zijn. Bovendien mogen er in 2020 geen doden en gewonden meer vallen in een Volvo. Welke rol speelt de zelfrijdende auto bij het behalen van die doelstelling? We vragen het allemaal aan de Nederlandse topmanager Lex Kerssemakers.

En verder...
Aandacht voor de IVA, de Automotive Business-school, die precies 85 jaar bestaat. Kerssemakers is oud-student en vertelt over zijn tijd in Driebergen. Ook praten we met Frank Kleyberg, adjunct-directeur van de IVA. Onlangs werd de school uitgeroepen tot beste kleine hogeschool van Nederland.

Twingo

Presentator Meindert Schut rijdt in de nieuwe Renault Twingo. De stadsauto is onder handen genomen door Laurens van den Acker, de Nederlandse designbaas van Renault. In de nieuwe generatie Twingo ligt de motor niet voor- maar achterin. Ook heeft de stadsauto achterwielaandrijving gekregen. Meindert zocht uit of dat wel een meerwaarde is.

Luister hierboven de uitzending van vrijdag 14 november 2014 terug. Gastheren: @MeindertSchut & @WouterKarssen.  

Gerelateerde artikelen