De Nationale Autoshow2 jul '12 06:56

In een flits van 80 naar 100

Auteur: Thijs Baas

Vandaag wordt op de A12 bij Voorburg, de A10 bij Amsterdam en de A13 bij Rotterdam Overschie de maximumsnelheid weer verhoogd van 80 naar 100 kilometer per uur.

De effecten van de eerdere snelheidsverlaging zijn volgens minister Schultz van Haegen van Verkeer te verwaarlozen. Toch tekenden de betrokken gemeenten protest aan, omdat ze niet overtuigd waren van de argumenten van de minister.

Overschie
Schultz zet haar plan voor de snelheidsverhoging niettemin door, meldde ze afgelopen dinsdag aan de Tweede Kamer. GroenLinks claimt overigens dat langs de A13 bij de Rotterdamse wijk Overschie de luchtvervuiling ook bij een maximumsnelheid van 80 kilometer de Europese normen overschrijdt.

Volgens een analyse door het Wageningse Buro Blauw van de Rotterdamse afdeling van GroenLinks bereikt de luchtvervuiling een gemiddelde waarde van 59 picogram stikstofdioxide per kubieke meter, terwijl de norm 40 is.

De metingen werden verricht in juni. Sinds zondag mag op het traject weer 100 kilometer per uur worden gereden. In 2003 was de A13 bij Overschie de eerste Nederlandse 80 km-zone.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen