De Nationale Autoshow30 nov '12 11:11Aangepast op 30 nov '12 14:28

BNR Nationale Autoshow (week 48) | Smart In Car & AutoRAI

Auteur: Noud Broekhof

Multinational IBM en chipmaker NXP werken samen aan een uniek automanagement systeem. De eerste proeven worden al in Nederland gedaan. Vanmiddag veel meer daarover in de BNR Nationale Autoshow.

Te gast in de studio is Eric-Mark Huitema. Hij is Smarter Transportation Leader Europe bij IBM. Huitema komt meer vertellen over Smart In Car, een nieuw automanagement systeem dat binnenkort al beschikbaar moet zijn in iedere auto. Verder praten we met hem over een nieuwe 'super-accu' die op dit moment door IBM ontwikkeld wordt.

Rij-impressie

Bij BMW zijn ze de nieuwe 3-serie aardig aan het uitrollen. Na de sedan is het nu tijd voor de Touring. En dat is altijd al een populaire auto bij ons geweest. Meindert Schut reed ermee.

AutoRAI

Eerder deze week werd bekend dat de AutoRAI van volgend jaar niet door zal gaan. Een domper voor heel autominnend Nederland. Joost 't Hooft, beursmanager van de AutoRAI, schuift vanmiddag exclusief aan om het één en ander toe te lichten. 

Dit en meer in een nieuwe BNR Nationale Autoshow, vanmiddag vanaf 14.30 uur op BNR Nieuwsradio. Gastheren: @WouterKarssen en @MeindertSchut.

Gerelateerde artikelen