De Nationale Autoshow18 jan '14 14:09Aangepast op 18 jan '14 19:33

Fiscus vroeg om parkeergegevens Q-Park

Auteur: Noud Broekhof

De Belastingdienst heeft geprobeerd om de parkeergegevens van Q-Park in handen te krijgen. Het parkeerbedrijf wees het verzoek van de hand.

Parkeergarage Q-Park
Parkeergarage Q-Park

Dat zei de scheidend bestuursvoorzitter van Q-Park, Ward Vleugels, in de Nationale Autoshow op BNR.

Zijn bedrijf voert momenteel op grote schaal parkeerherkenning in bij parkeergarages. De Belastingdienst wil deze data gebruiken om te controleren of leaserijders niet meer privékilometers maken dan ze via hun rittenadministratie opgeven.

Maar de Belastingdienst hoeft niet bij Q-Park aan te kloppen, verzekert Vleugels. "Met alle respect voor de Belastingdienst, maar ze krijgen onze gegevens niet. Wij volgen Europese regelgeving. Dat betekent dat we enkel aan de politie of het Openbaar Ministerie informatie verstrekken, als dat nodig is", zegt hij in het autoprogramma.

Eind vorig jaar probeerde de fiscus via een rechtszaak al de parkeergegevens van SMS Parking in handen krijgen. De rechter bepaalde dat het bedrijf geen parkeergegevens van klanten hoeft over te dragen, omdat het een te grote inbreuk op de privacy van burgers is.

Luister hierboven naar een deel van het interview met bestuursvoorzitter Ward Vleugels van Q-Park. Luister HIER de hele uitzending terug.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen