De Nationale Autoshow26 mrt '14 17:00Aangepast op 28 mrt '14 17:29

De Nationale Autoshow | SWOV, VID en nieuwe MINI

Auteur: Noud Broekhof

Ooit was ons land 'wereldkampioen' verkeersveiligheid. Hoe komen we terug aan de top? Meer daarover in de Nationale Autoshow.

Peter van der Knaap, directeur van de SWOV, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid
Peter van der Knaap, directeur van de SWOV, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid

Te gast was Peter van der Knaap, directeur van de SWOV, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Het aantal verkeersdoden daalde de laatste jaren niet meer. Om de stagnatie toch een halt toe te roepen moet er meer geïnvesteerd worden in veiligheid. En volgens Van der Knaap is daarbij een belangrijke rol weggelegd voor de overheid.

Nieuwe MINI
Dat de nieuwe MINI binnenkort in Limburg bij VDL NedCar van de band rolt, weten we onderhand. En daarom is het nu de hoogste tijd om de auto eens aan een grondige test te onderwerpen. Presentator Wouter Karssen offerde zich daar voor op en testte de MINI Cooper met BMW's nieuwste driecilinder onder de kap.

VID

Het verzamelen van verkeersdata wordt steeds belangrijker. De Verkeersinformatiedienst is erin gespecialiseerd en gaat de komende tijd datawinning langs snelwegen fors uitbreiden. Wat betekent dat voor de automobilist? Oprichter Patrick Potgraven van de VID kwam langs om daar veel meer over te vertellen.

Luister hierboven de uitzending van vrijdag 28 maart 2014 terug. Presentatie: @WouterKarssen & @MeindertSchut.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen