De Nationale Autoshow1 aug '13 17:08Aangepast op 1 aug '13 17:52

Weer sterke stijging Amerikaanse autoverkopen

Auteur: ANP Nieuws

De Amerikaanse autoverkopen zijn in juli opnieuw flink gestegen. Dat blijkt uit de verkoopcijfers die de fabrikanten vandaag bekend hebben gemaakt.

De toename bij de vier grootste automakers was wel wat minder sterk dan door persbureau Bloomberg gepolste analisten vooraf hadden ingeschat.

GM, Toyota
Marktleider General Motors (GM) zag de afzet van personenauto's en lichte bestelwagens met 16 procent toenemen ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar. Bij nummer drie Toyota was de stijging met ruim 16,5 procent nog iets sterker. De nummers twee en vier, Ford en Chrysler, verkochten 11 procent meer auto's.

Voor Chrysler, dat grotendeels in handen is van Fiat, is het de 40e maand op rij waarin de verkopen toenemen. Eerder deze week bleek al dat de Amerikaanse fabrikant, die 4 jaar geleden op sterven na dood leek, zijn Italiaanse moederbedrijf het afgelopen kwartaal aan winst heeft geholpen. Fiat kampt met een kwakkelende thuismarkt.

Ook Nissan wist zijn Amerikaanse verkopen met 11 procent op te voeren. Het Duitse concern Volkswagen daarentegen bracht 3,3 procent minder auto's aan de man in de VS.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen