De Nationale Autoshow22 nov '13 15:27

Dacia wil Skoda achterna

Auteur: Noud Broekhof

Dacia kan binnen nu en een paar jaar tijd in de voetsporen van Skoda treden. Dat zei Laurens van den Acker, hoofd design van de Renault Group, vanmiddag in de Nationale Autoshow.

Volgens Van den Acker is het imago van Dacia in hoog tempo aan het veranderen. Nieuwe modellen, zoals de Logan MCV en de vernieuwde Duster, dragen daar aan bij. "We zijn momenteel enorme stappen vooruit aan het zetten. Ik zie niet in waarom wij niet op den duur in de voetsporen van Skoda kunnen treden", zegt hij.

Sportief hart
Van den Acker ziet in de toekomst ook kansen om de modellen van Dacia een stuk sportiever te maken. Hij wil daarbij inzetten op 'betaalbare sportiviteit'. "Op dit moment hebben we vooral rationele klanten. Maar ik hoop dat als we ze kunnen verleiden met het nieuwe design, dat er dan ook wel wat meer ruimte komt voor een echt sportief hart. Dat zou wel leuk zijn."

Low budget
Ondanks de ambitieuze plannen denkt Van den Acker dat Dacia ook in de toekomst een low budgetmerk blijft. Zeker qua prijs, zo legt hij uit. "Het is de bedoeling dat we op dat terrein onverslaanbaar blijven. Maar ik probeer natuurlijk toch om het fatsoenlijk eruit te laten zien, want mensen zijn toch geïnteresseerd in het design van auto's."

Luister hierboven naar het hele interview met designbaas Laurens van den Acker van de Renault Group. Luister hier de hele uitzending terug.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen