De Nationale Autoshow19 dec '12 14:45

GM koopt binnen 15 maanden eigen aandelen terug

Auteur: Thijs Baas

General Motors gaat 200 miljoen van zijn eigen aandelen terugkopen van de Amerikaanse overheid. Daarmee zal binnen 15 maanden een einde komen aan de overheidsbemoeienis met het autoconcern.

Met een aankoopsom vna 27,50 dollar per aandeel en een premie van 7,9 procent ten op zichte van de dinsdag-slotkoers van GM moet het bedrijf flink in de buidel tasten. "De transactie is zeer aantrekkelijk voor ons en voor onze aandeelhouders. Het verschaft duidelijkheid en zekerheid over de exit van de overheid en dat is goed voor onze verkopen."

GM meldde eerder dat het vierhonderd nieuwe showrooms wil openen in China, waaronder veertig extra dealers voor Cadillac. Het concern probeert daarmee het gat met Audi te dichten dat aan de lopende band verkooprecords bereikt in het land.

Met de uitbreiding zal GM in China, 's werelds grootste automarkt, ongeveer 4200 showrooms hebben. GM verkocht in de eerste 11 maanden van dit jaar ruim 27.000 Cadillacs in China, terwijl Audi in die periode meer dan 370.000 auto's aan de man bracht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen