De Nationale Autoshow10 feb '12 22:36Aangepast op 14 feb '12 17:15

Tesla laat prototype Model X zien

Auteur: Noud Broekhof

We wachten al maanden op de Model S, toch toont Tesla al zijn grotere broer: de Model X. Eind volgend jaar begint de productie.

Tesla onthulde de elektrische Model X vandaag in Los Angeles. Het is een prototype, maar volgens de kenners gaat er niet meer veel veranderen aan de auto.

Vleugeldeuren
De Model X biedt plaats aan zeven personen. De vleugeldeuren springen gelijk in het oog. Het dasboard is voorzien van een groot touchscreen.

Snel
Volgens de elektrische autofabrikant sprint de Model X in 4,4 seconden naar de honderd. En dat is, om maar eens een vergelijking te maken, sneller dan een Porsche 911.

Model S
Bij de ontwikkeling van de Model X heeft Tesla overigens het onderstel van de Model S gebruikt. De verzamelde autopers wacht al maanden op een productierijp exemplaar van de Model S.

Autosalon
Tesla Nederland laat aan de BNR Nationale Autoshow weten dat de Model S begin maart 'vrijwel zeker' op de Autosalon van Genève staat. Later dit jaar wordt de auto gepresenteerd in Nederland.

Luister hierboven naar een fragment uit de BNR Nationale Autoshow, waar presentatoren Meindert Schut en Wouter Karssen de Tesla Model X bespreken.

Gerelateerde artikelen