De Nationale Autoshow9 nov '12 15:39

Rij-impressie | Tesla Model S

Auteur: Noud Broekhof

Tot nu toe mochten we er alleen maar naar kijken. Dat is verleden tijd, want presentator Wouter Karssen ging op pad met de Tesla Model S. In Nederland nogwel

Deze week was de Tesla Model S namelijk voor het eerst in ons land op de weg te zien. Klanten, en enkele persrelaties, van leasemaatschappij Athlon Car Lease mochten een exclusieve testrit met de elektrische sedan maken. “Ik ben onder de indruk en dat was ik eerst niet”, zegt Wouter Karssen.

Revolutionair
De elektrische Model S wordt al een tijdje gezien als een revolutionaire auto. Veel besproken is vooral de actieradius van de auto, die (met de grootste accu aan boord) bijna 500 kilometer bedraagt. “Eindelijk een elektrische auto die dus echt voor dagelijks gebruik geschikt is”, aldus Karssen.

Snel
Niet alleen de actieradius van de Model S is gunstig, ook de prestaties van de auto maken volop indruk. Van nul naar honderd gaat-ie in slechts 4,6 seconden. “Dit is gewoon een heel snel ding.” En daarmee laat deze nieuwe Tesla dus zijn kracht zien. Medio 2013 gaat de productie van start. En later volgt de uitlevering. 

Luister hierboven naar de rij-impressie van presentator Wouter Karssen in de Tesla Model S.

Gerelateerde artikelen