De Nationale Autoshow9 nov '12 19:11

Tesla wil 'store' in PC Hooftstraat

Auteur: Noud Broekhof

De elektrische autofabrikant Tesla wil volgend jaar al een winkel in de PC Hooftstraat openen. Dat bevestigt Marchel Koops, commercieel directeur bij Athlon Car Lease, in de BNR Nationale Autoshow.

Volgens Koops kijkt Tesla, samen met de leasemaatschappij, naar de mogelijkheid om een zogenaamde 'Tesla Store' te openen in de poepchique Amsterdamse winkelstraat. "En daar gaan wij dan medewerkers opleiden, zodat we klanten goed kunnen adviseren bij het leasen van een Tesla", aldus Koops.

Model S
De Model S, Tesla's nieuwste elektrische auto, was deze week voor het eerst bij ons op de weg te zien. Enkele klanten van Athlon Car Lease, en ook presentator Wouter Karssen, mochten een exclusieve testrit maken. Met de Model S heeft de leasemaatschappij de primeur op de Europese leasemarkt te pakken.

Prijs
Bij Tesla zelf doen ze nog een beetje geheimzinnig over de prijs van de auto. Maar als we Koops mogen geloven staat die zo goed als vast. "Vanaf 70.000 euro tot zo'n 100.000 euro en meer als je hem echt gaat aankleden", zegt hij. Athlon heeft op dit moment dertig pre-orders binnen.

Luister hierboven naar een deel van het interview met Marchel Koops, commercieel directeur bij Athlon Car Lease, in de BNR Nationale Autoshow.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen