De Nationale Autoshow13 feb '13 11:00

Officieel: Mercedes A 45 AMG [slideshow]

Auteur: Lars Welbers

Al een geruime tijd waren er geruchten over de komst van dit model, maar Mercedes presenteert dan nu eindelijk haar nieuwe, snelste A-klasse ooit: de A 45 AMG.

Snel is de A 45 AMG zeker: zijn 2,0-liter turbomotor produceert een vermogen van 360 pk en 450 Nm koppel. Daarmee duurt de sprint van 0 naar 100 km/u slechts 4,6 seconden en houdt het feest pas op bij 250 km/u (begrensd). Deze motor is overigens de meest krachtige viercilindermotor momenteel in productie, aldus AMG.

Features
Om al dit vermogen goed te weg te brengen maakt de A 45 AMG gebruik van Mercedes' vierwielaandrijvingsysteem, 4-Matic. Schakelen gaat via een AMG Speedshift DCT sporttransmissie met dubbele koppeling. T.o.v. de reguliere A-klasse heeft de A 45 AMG snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en heeft hij een aangepaste voor- en achterwielophanging. De hot hatch heeft daarnaast een high performance-remsysteem en 18-inch lichtmetalen wielen.

De A 45 AMG beleeft z'n debuut op de Autosalon van Genève aankomende maand maart en in juli verwachten we hem bij de dealers. Prijzen zijn n.n.b.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen