De Nationale Autoshow23 jul '12 06:04Aangepast op 23 jul '12 08:17

Vanaf vandaag tandje terug op de A2

Auteur: Thijs Baas

De trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht is vandaag van start gegaan. Automobilisten blijken goed op de hoogte.

Aanvankelijk geldt de trajectcontrole alleen tussen knooppunt Holendrecht en Maarssen, maar later dit jaar werkt het systeem ook in de andere richting.

De trajectcontrole kan weggebruikers nauwelijks zijn ontgaan. "Ja ik wist het al. Het is zoveel in het nieuws geweest", aldus een automobilist op BNR. Een ander: "Ik rijd dit stuk vaker, dus ik wist het al. Er stonden van de week van die matrixborden langs de snelweg. Ik was voorbereid."

Rumoer
De afgelopen week was er nog een hoop rumoer over de maximumsnelheid op de tienbaans snelweg. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu besloot vrijdag nog dat op een deel van de route tussen 19.00 uur en 6.00 uur een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur gaat gelden.

Voor de controles heeft dat voorlopig geen effect. Pas na plaatsing van geluidsschermen bij Breukelen wordt ook het systeem aangepast. De trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht start vandaag. Het systeem houdt 24 uur per dag in de gaten of automobilisten zich aan de snelheidslimiet van 100 kilometer per uur houden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen