De Nationale Autoshow5 apr '13 15:30

Internationale oldtimerclub waarschuwt Weekers voor afschaffing MRB-vrijstelling

Auteur: Noud Broekhof

Het afschaffen van de MRB-vrijstelling op oldtimers levert alleen maar verliezers op. Dat schrijft de Internationale Federatie voor Historische Voertuigen (FIVA) in een brandbrief aan staatssecretaris Weekers (Financiën).

In de brief schrijft FIVA-president Horst Brüning dat harde maatregelen, zoals het afschaffen van de vrijstelling van wegenbelasting en het verbannen van oldtimers uit steden en andere gebieden voor alle betrokken partijen verliezen oplevert.

De brief belandt aanstaande maandag op het bureau van de straatssecretaris, maar BNR Nieuwsradio heeft hem nu al in handen.

Evenwichtig
Brüning benadrukt dat een evenwichtig beleid van essentieel belang is. "Waardoor eigenaren van oldtimers gewoon naar evenementen kunnen gaan en ze ook een aantal recreatieve routes kunnen rijden, zo blijft de schade aan het milieu beperkt", zo schrijft hij. De FIVA zou ook bereid zijn mee te denken over mogelijke oplossingen.

Volgens Brüning tonen verschillende studies aan dat er jaarlijks miljarden euro's in de oldtimerbranche omgaan. Geld dat door geen van de betrokken partijen, zowel clubs, bedrijven als de overheid zelf, gemist kan worden.

Plannen
Aanstaande woensdag zal Weekers zijn plannen aan partijen presenteren. Hij wil de motorrijtuigenbelasting op oldtimers afschaffen, maar moet van de Tweede Kamer daarbij de hobbyist ontzien.

De vereniging behartigt de belangen van 1,5 miljoen oldtimer-eigenaren.

De brandbrief aan staatssecretaris Weekers is hierboven in drie delen te lezen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen