De Nationale Autoshow1 mrt '13 08:27

Auto-update | Productie Opel Cascada gestart

Auteur: Noud Broekhof

In de Poolse Opel-fabriek in Gliwice is de productie van de nieuwe cabriolet van het merk van start gegaan. En BNR's Noud Broekhof was er exclusief bij.

Feestelijk werd de allereerste Cascada door GM-topman Steve Girsky gepresenteerd aan de massaal toegestroomde pers. De auto beleeft begin volgende week pas z'n wereldpremière op het Autosalon van Genève, maar Opel vond het nu al tijd om 'm alvast aan de pers te laten zien.

Stijlvol
De Cascada is een fraaie auto geworden. Het is een lel van een cabriolet en toch oogt-ie stijlvol en best wel compact. Van binnen is de auto prima afgewerkt, we bespeuren lekker veel leer in het interieur. De auto straalt zeker wat uit, toch had de neus van de Cascada wat spannender gekund. Dan smoelt-ie net iets lekkerder.

Turbo's
Bij Opel kiezen ze voor verschillende motoren. Naast de 1.4 benzinemotor (140pk) en een 1.6 benzinemotor (met 170pk) komt er binnenkort ook nog een BiTurbo dieselmotor. Bij ons staat de auto vanaf april voor iets meer dan 34-duizend euro bij de dealer. En voor dat geld krijg je dan standaard het luxe uitvoeringspakket (Cosmo).

Later deze maand zullen we voor het eerst kennismaken met de rij-eigenschappen van de auto, want dat is er nog niet van gekomen in Polen.

Luister hierboven naar de auto-update van BNR's Noud Broekhof bij BNR Humberto Tan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen