De Nationale Autoshow1 feb '13 18:20

Volvo wil weer grootste premiummerk worden

Auteur: Noud Broekhof

Binnen nu en vier jaar moet Volvo weer het grootste premiummerk van Nederland zijn. Die ambitie spreekt Richard Snijders, algemeen directeur Volvo Cars Nederland, uit op BNR.

V40 CrossCountry
V40 CrossCountry

Op dit moment staat Volvo derde op het lijstje met premiummerken, achter BMW en Audi. Het Zweedse merk ging jarenlang aan kop. "De nummer één positie is zeker gerechtvaardigd, maar we moeten wel de producten hebben om daar te komen", zegt Snijders in de BNR Nationale Autoshow.

V60 Plug-in
Volvo heeft de ambitie om binnen vier jaar weer op nummer één te staan, zo verzekert Snijders. Een belangrijk model om dat te realiseren is de V60 Plug-in Hybrid. De dieselhybride is onlangs geïntroduceerd en krijgt 0% bijtelling. De orders lopen snel op. "100 a 200 per week", aldus Snijders.

Probleem

Enige nadeel, er zijn op dit moment maar 3500 V60 Plug-in Hybrids voor de Nederlandse markt beschikbaar. Een probleem dat snel opgelost moet worden, laat Snijders weten. "We zijn nu hard bezig met het hoofdkantoor in Zweden om meer productieplaatsen te krijgen", zegt hij.

Luister hierboven naar een deel van het interview met Richard Snijders, de nieuwe algemeen directeur van Volvo Cars Nederland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen