De Nationale Autoshow16 apr '13 12:25

Oldtimerclubs bereiden 'rustige acties' voor

Auteur: Noud Broekhof

Verschillende oldtimerclubs zullen komend weekend actie voeren tegen het beleid van staatssecretaris Weekers (Financiën). Dat laat koepelorganisatie FEHAC weten aan BNR.

Op tien locaties in ons land gaan liefhebbers zogenaamde 'oldtimerpresentaties' houden. "Het zijn acties met een rustig karakter", benadrukt Henk Boons van de FEHAC. "We willen absoluut niet dat mensen met hun oldtimer naar het Binnenhof of het Malieveld in Den Haag rijden om daar te gaan demonstreren."

Schoonheid
Volgens Boons willen de clubs met deze actie vooral de schoonheid van oldtimers aan het publiek laten zien. "Zo kunnen mensen zelf aanschouwen welke klassieke auto's ze vanaf volgend jaar moeten gaan missen op de Nederlandse weg", aldus Boons. De FEHAC heeft op haar website een overzicht van de locaties geplaatst.

Mislukt

Gisteren werd duidelijk dat de onderhandelingen tussen de oldtimeralliantie en staatssecretaris Weekers over de nieuwe oldtimerregeling mislukt zijn. In een brief aan de Tweede Kamer heeft Weekers inmiddels een zestal alternatieven aangedragen om de volledige afschaffing van de MRB-vrijstelling te versoepelen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen